Sklep Biedronka

i

Autor: materiały prasowe

Chleb wypiekany w tradycyjnym piecu do kupienia w Biedronce

2017-04-24 16:55

Jeśli chcemy kupić pachnący bochenek chleba wypiekany w tradycyjnym piecu opalanym drewnem, nie musimy wydawać kroci w ekskluzywnej piekarni. Takie pieczywo do swojej oferty wprowadza Biedronka. Bochenek można kupić za 2,99 zł.

„Oferowany przez Biedronkę chleb z pieca opalonego drewnem powstaje ze składników, które nadają mu złoto-brązową barwę, lekko słodkawy smak oraz odpowiednią wilgotność, pozwalającą dłużej zachować świeżość. Ciasto, z którego powstaje, poddawane jest długiemu, dwuetapowemu prowadzeniu w warunkach chłodniczych (…), później leżakuje cztery godziny” - czytamy w komunikacie prasowym Jeronimo Martins Polska, właściciela Biedronki.

ZOBACZ TEŻ: 500 zł za bochenek. Tyle kosztuje najdroższy chleb świata

„Dzięki ręcznemu formowaniu otrzymywane są bochenki o unikalnym rustykalnym kształcie. Wypiek odbywa się na jedynej w Polsce linii produkcyjnej z piecem opalanym drewnem, umożliwiającym produkcję chleba na przemysłową skalę. Wykorzystywany piec zbudowany został na wzór słynnych włoskich pieców do wypieku pizzy, m.in. taśma wypiekowa pieca składa się z płyt ze skamieniałej lawy wulkanicznej z okolic Neapolu. Opalanie drewnem nadaje wypiekom charakterystyczny zapach, smak i barwę” - zachwala swój produkt Biedronka.

„Cały proces produkcji chleba trwa ok. 24 godzin. Następnie w postaci zamrożonej trafia on do placówek sieci Biedronka, gdzie po odmrożeniu jest dopiekany przez ok. 20 minut w sklepowych piecach, a następnie trafia na półki” - dodaje dyskont.

Źródło: komunikat prasowy Jeronimo Martins Polska

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają

Materiał Partnerski

Materiał sponsorowany

Najnowsze