SuperBiz wiadomości Wigilia z cateringu – ile kosztuje?

Wigilia z cateringu – ile kosztuje?

21.12.2015, godz. 11:52
wigilia
foto: EAST NEWS

Catering świąteczny to dobra propozycja dla zapracowanych. Nie trzeba stać przy kuchni dwa dni, by przygotować pyszne tradycyjne potrawy. Można zamówić przysmaki w wytwornej restauracji lub kameralnej knajpce. Ile to kosztuje?

Wigilia wiąże się z obowiązkowym menu. Wile osób przygotowuje dania w domu i potrzebuje na to co najmniej ok. 150 zł (dla 4 osób). Jeśli nie masz czasu na gotowanie smakołyków, to możesz skorzystać z cateringu. Jednak za taki wybór trzeba słono zapłacić. Wigilia z cateringu jest wielokrotnie droższa od tej przygotowanej samodzielnie.


Zamówienie wigilijne dla czterech osób:
- zupa (4 porcje) – 32 zł
- pierogi z kapustą i grzybami (kg) – 29 zł kg
- śledzie w śmietanie (4 porcje) – 40 zł
- karp po żydowsku (4 porcje) - 68 zł
- karp smażony (4 porcje) – 40 zł
- kapusta z grochem i grzybami (kg) – 25 zł
- kluski z makiem (4 porcje) – 32 zł
- kompot z suszu (litr) – 18 zł
- piernik z miodem i orzechami (kg) – 36 zł
- keks z bakaliami (kg)  – 24 zł
SUMA: 344 zł

REDAKCJA SE.PL POLECA
Znajdź nas: