
Powiększ zdjęcie
Wielkanoc nie powinna być okazją do marnowania żywności. Szanujmy jedzenie!
Źródło: Shutterstock

Powiększ zdjęcie
Aż 62 proc. Polaków przyznaje się, że po świętach wyrzuca SAŁĄTKĘ JARZYNOWĄ
Źródło: Shutterstock

Powiększ zdjęcie
Na drugim niechlubnym miejscu jest CHLEB (32 proc.). Nadal kupujemy go za dużo, a przecież można chleb zamrozić
Źródło: Shutterstock

Powiększ zdjęcie
W koszu lądują również różne rodzaje SZYNKI (27 proc.), a przecież nie kosztują mało.
Źródło: Shutterstock

Powiększ zdjęcie
Co czwarty Polak lub Polka (25 proc.) przyznaje, że wyrzuca świeże owoce i warzywa.
Źródło: Shutterstock

Powiększ zdjęcie
BARANEK Wielkanocny - symbol świąt - w 23 proc. gospodarstw domowych ląduje w koszu...
Źródło: Shutterstock

Powiększ zdjęcie
KIEŁBASA (różne gatunki) wyrzucana jest po świętach w co piątym domu (21 proc).
Źródło: Shutterstock

Powiększ zdjęcie
Również w co piątym domu (21 proc.) wyrzucane są JAJKA NA TWARDO, a przecież można je wykorzystać...
Źródło: Shutterstock

Powiększ zdjęcie
Obok lądują JAJKA FASZEROWANE (20 proc.), a wystarczy po prostu zrobić mniej.
Źródło: Shutterstock

Powiększ zdjęcie
Wyrzucamy także PISANKI i KRASZANKI przygotowane z jajek na twardo (19%).
Źródło: Shutterstock

Powiększ zdjęcie
Wylewamy również ŻUREK / BARSZCZ BIAŁY (19 proc.). Warto wiedzieć, że niezjedzoną wystudzoną zupę można zamrozić na później
Źródło: Shutterstock
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
email