Carrefgoru Polska ma pierwszą klasę patronacką w stołecznej szkole zawodowej. Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych przy ul. Komorskiej w Warszawie w związku ze współpracą z francuską siecią handlową przeprowadził nabór do klasy kształcącej w zawodzie technik technologii żywności z kwalifikacją T.4 „produkcja wyrobów cukierniczych”. Dla uczniów tej klasy stworzono specjalny program kształcenia praktycznego. Uczniowie będą mieli zajęcia w cukierniach sklepów Carrefour. Tam pod okiem fachowców będą zdobywać cenne zawodowe umiejętności.
Zobacz: Zwolnienia grupowe w wielkich przedsiębiorstwach. Gdzie będą redukcje zatrudnienia?
Uczniowie stołecznego gastronomika już wzięli udział w inauguracyjnych warsztatach w Centrum Smak Kariery, gdzie pod okiem Davida Gaboriaud, ambasadora Carrefour, poznawali tajniki sztuki kulinarnej. Od początku września, raz w tygodniu młodzi przyszli cukiernicy praktykują w 3 cukierniach warszawskich hipermarketów Carrefour.
Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych przy ul. Komorskiej w Warszawie to nie jest jedyna szkoła, z którą chce współpracować Carrefour Polska. Sieć przyznaje, że chciałaby mieć takie zaprzyjaźnione placówki edukacyjne w wielu polskich miastach.