Lidl już od dawna przyzwyczaił swoich klientów go organizowania tematycznych tygodni podczas, których sprzedawał lokalne produkty z całego świata. Popularnością cieszył się między innymi: Tydzień Amerykański czy Tydzień Grecji. Tym razem Lidl stawia na tradycyjne, polskie produkty. Dziczyzna, wędzone ryby, regionalne miody, nabiał, coś na słodko – w sklepach znajdziemy towary, z których przyrządzimy przepyszne śniadanie, obiad, deser i kolację. Warto zwrócić szczególną uwagę na ofertę ryb, wędlin oraz mięsa, w której znajdą się produkty zarówno z Krainy Tysiąca Jezior jak i bieszczadzkich gór.
W ofercie sieci Lidl znajdziemy gulasz (12,90 zł/300 g ) i steki (19,90 zł/350 g) z udźca jelenia z Bieszczad. Mięso jelenia jest chude, kruche oraz bardziej szlachetne niż mięso z dzika – idealnie pasuje do przyrządzenia wykwintnego posiłku. Dla bardziej wymagających Lidl przygotował perliczki (19,90 zł/1 kg), które w smaku przypomina dziczyznę, jest bardzo delikatne, kruche i znacznie bardziej smakowite niż tradycyjny drób
Tydzień Regionalny to nie tylko mięsa, ale także lokalne wędliny. Na sklepowych półkach znajdziemy między innymi polędwicę premium (2,99 zł/100 g) oraz boczek premium (2,49 zł/100 g). W ofercie jest także duży wybór ryb, na przykład dzwonki siei i filet sandacza (17,99 zł/450 g) czy pstrąg z rzeki Łupawy wędzony na gorąco (2,99 zł/100 g).
Klienci będą mogli także znaleźć regionalne produkty mleczne. Do naszego koszyka może trafić między innymi bryndza sądecka (2,99 zł/120 g), twaróg wędzony z pieprzem (1,49 zł/100 g), soki – sok 100% bezpośrednio tłoczony (4,99 zł/1 l/1 but.), piwa np. Kormoran miodne (5,99 zł/0,5 l/1 but.), miody – miód wielokwiatowy (10,99 zł/650 g), pieczywo – chleb komyśniak (2,69 zł/500 g/1 szt.) i inne.