KFC

i

Autor: Shutterstock KFC

Nietuzinkowe smaki burgerów KFC powracają

2020-03-07 5:18

KFC mówi ‘ciekawość zaprowadzi Cię w nieznane i otworzy na nowe doznania‘. Jednym ze sposobów na poznanie nowych rzeczy są podróże, dzięki którym obce kultury stają się bliższe, tak jak miejscowe tradycje, wierzenia i… oczywiście smaki. Kto jest większym pasjonatem nowych odkryć kulinarnych niż KFC? - czytamy w komunikacie prasowym. Tej wiosny KFC zaserwuje swoim gościom nowe doznania, wprowadzając nieoczywiste połączenia smakowe wśród których będzie królować bourbon, ale też coś dla fanów vege.

Nowe smaki w wielu przypadkach stają się nierozerwalną częścią miejscowej kuchni. Idąc tym tropem, KFC ciekawe obcych kultur kulinarnych i nowych kombinacji smakowych postanowiło pójść za ciosem, serwując swoim gościom wyjątkową moc doznań. Zderzając klasykę panierowanych kurczaków z ciekawymi rozwiązaniami Zachodu, łącząc mocne smaki Ameryki z europejską lekkością - brzmi komunikat prasowy KFC.

SPRAWDŹ RÓWNIEŻ: Uber Eats i Costa Coffee łączą siły. Bezpłatna dostawa dla klientów w Warszawie

Jako następstwo swojej decyzji, przywraca do swojego menu zeszłoroczną bezkonkurencyjną ofertę Original KFC Burgers w jeszcze ciekawszej odsłonie z ekscytującym twistem. Powracają dwa niepowtarzalne Grandery: wyjątkowy Bourbon BBQ Grander – łączący chrupkość panierowanego kurczaka z intensywnością sosu BBQ wzbogaconego wyjątkowym smakiem bourbonu oraz uwielbiany Kentucky Gold Grander, zachwycający wyśmienitym zderzeniem tego co w KFC niezmienne – panierowanego kurczaka – ze starannie dopasowanymi do dania dodatkami. A na koniec, wisienka na torcie – ukłon w stronę miłośników Vege: Halloumi Burger, oferujący wyjątkowy smak tradycyjnej kuchni greckiej, reprezentowanej przez oryginalny grillowany ser Halloumi, w połączeniu ze świeżymi warzywami i wyśmienitym, truflowym finiszem. - W KFC nie boimy się ryzykować, czego widocznym efektem są przygotowane na ten sezon Original Burgers - przekonują przedstawiciele KFC.

KFC

i

Autor: materiały prasowe

Ponadto, obecnym wyzwaniem dla branży gastronomicznej, jest zwiększanie się odsetka wegetarian i wegan. Polacy coraz odważniej decydują się, jeśli nie na całkowitą eliminację mięsa, to chociaż na ograniczenie jego spożywania. Bezsprzecznie, czynnik ten wywiera istotny wpływ na rozwój nowych kombinacji smakowych. Kuchnia vege jest bowiem o tyle wymagająca, że w porównaniu do dań mięsnych, z natury bardziej wyrazistych, zmusza do większej innowacji w tworzeniu ciekawych kompozycji smakowych. Biorąc pod uwagę, że mamy do czynienia z globalnym trendem, czy nawet więcej – stylem życia, a nie kolejnym przykładem fastfashion, KFC przystosowuje się do zmian - czytamy dalej.

ZOBACZ RÓWNIEŻ: Niezwykła oferta KFC na Dzień Singla. Masz już swoją fawo(f)rytkę? [ZDJĘCIA]

Wprowadzając Halloumi Burgera jako jedną z trzech opcji wiosennej oferty, zachwyca gości nie tylko oryginalnym smakiem dania, ale również jakością wartościowych składników, które z ogromną starannością dobierane są do wszystkich potraw sieci. Oferta będzie ważna we wszystkich lokalach przez najbliższe dwa miesiące. 

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Najnowsze