Cena pączka u Magdy Gessler. Ile kosztuje pączek u Magdy Gessler?
Potrawy serwowane w lokalach Magdy Gessler są pyszne, ale też drogie. Latem w cukierni "Słodki, słony", jagodzianki kosztowały aż 28 zł za sztukę. W tym roku za pączka w lokalach Magdy Gessler trzeba będzie zapłacić kilkanaście procent więcej niż rok temu. Ceny przyprawiają o zawrót głowy!
W restauracji "U Fukiera" jeden pączek kosztuje 17 zł, rok temu wypiek można było kupić za 15 zł. W cukierni "Słodki Słony", oferującej również pączki na Tłusty Czwartek, jest jeszcze droższej, za przysmak musimy zapłacić aż 22 złote, czyli o 4 złote więcej niż przed rokiem. Do wyboru mamy m.in. pączki z konfiturą różana lub malinową i skórką pomarańczową.
Cena pączka u Bliklego. Ile kosztuje pączek u Bliklego?
Pączki ze słynnej cukierni Blikle od lat cieszą się wielką popularnością. Co roku w Tłusty Czwartek przed lokalami ustawiają się długie kolejki. Jak podaje serwis horecatrends.pl - w warszawskich cukierniach ceny pączków poszły w górę o 2,50 zł na przestrzeni dwóch lat. W 2021 r. kosztowały 4,90 zł za sztukę, teraz za pączka w cukierni zapłacimy 7,40 zł. Od ubiegłego roku cena poszła w górę o 50 groszy. W ofercie znajdziemy smaki: karmel z solą, z powidłami śliwkowymi i klasyczny - z różą oraz pączek premium – z pistacjami. Ten ostatni smakołyk jest droższy i kosztuje 10,90 zł.
Pączki od Bliklego – gdzie kupimy taniej?
Cukiernie Bliklego znajdują się nie tylko w stolicy. Jak ustalił horecatrends.pl - w Poznaniu i w Trójmieście klienci zapłacą mniej. W poznańskiej Galerii Avenida, gdzie działa lokal sieci, pączek klasyczny kosztuje 6,90 zł, podobnie w cukierni sieci w Galerii Szperk w Kosakowie k. Gdyni.