Już 2 kwietnia br. do kultowych Zingerów i Ganderów KFC dołączą dwa wyjątkowe burgery: Truvlover Zinger i Bourbon BBQ Grander. To idealna propozycja dla poszukiwaczy kulinarnych nowości oraz osób kochających delektowanie się smakiem. Ich sekret to m.in. oryginalny smak i wysokiej jakości składniki, dzięki którym miłośnicy marki będą mogli poczuć jeszcze więcej przyjemności w przyjemności - przekonuje znana marka gastronomiczna.
Amerykanie stworzyli burgera. A Polacy go pokochali
Nowe menu to ukłon marki w stronę trendów i oczekiwań Gości. Burgery, obok kuchni włoskiej, polskiej i kebabów wciąż są na szczycie listy preferencji kulinarnych Polaków. Ich popularność potwierdzają najnowsze badania „Polska na talerzu” z których wynika, że kuchnię amerykańską preferuje aż 34 proc. przebadanych osób.
Przedstawiciele KFC przekonują, że sekretem smaku Truvlover Zinger jest aromatyczny majonez truflowy i sos z karmelizowanej cebulki, których smak doskonale komponuje z kawałkiem kurczaka w chrupiącej panierce. Ponadto, w składzie znajdziemy świeży szpinak oraz grillowane pieczarki. Całość zamknięta jest w chrupiącej, perfekcyjnie wypieczonej bułce. Bourbon BBQ Grander to wyjątkowe połączenie smaków w towarzystwie soczystego kurczaka. To również plaster chrupiącego bekonu, orzechowy smak cheddara i panierowane krążki cebulowe. Wszystko to dopełnia kremowy majonez oraz sos Tennessee Jack, który nadaje całości niepowtarzalnej wyrazistości - czytamy w komunikacie prasowym.
KFC zdradza, że w najbliższym czasie planuje wprowadzić kolejne wiosenne nowości, które ucieszą nie tylko miłośników oryginalnych burgerów ale także tych, którzy na co dzień nie jedzą mięsa. Produkty serwowane w restauracjach KFC zawdzięczają swój wyjątkowy smak nie tylko niepowtarzalnemu połączeniu składników, lecz przede wszystkim ich doskonałej jakości i świeżości. Limitowane burgery Bourbon BBQ Grander oraz Truvlover Zinger dostępne są od 2 kwietnia br. we wszystkich restauracjach KFC w całej Polsce.