Nowa oferta Lidla
„Gdyby ten obiad mógł zrobić się sam…” – chyba nie ma osoby, która choć raz by tak nie pomyślała. Marzenia o posiłkach, które przygotowują się same, nikogo nie dziwią, biorąc pod uwagę nieustannie towarzyszący nam pośpiech. Znakomitym rozwiązaniem tej sytuacji są dania gotowe, które mogą zaoszczędzić dużą część naszego bezcennego czasu. Jednak jak wybrać gotowe składniki, by jedzenie było zarówno smaczne jak i zdrowe? Odpowiedź znajdziemy w ofercie mięs gotowych Naturalnie na obiad – linii produktów wprost do pieczenia.
Szybko i naturalnie
Produkty linii "Naturalnie na obiad" zostały stworzone z myślą o osobach, które z chęcią przedłużyłyby dobę o kilka godzin. Mięsa gotowe do piekarnika to wielka oszczędność czasu – nie musimy szukać przepisów na dania, martwić się, że przy gotowaniu coś nam nie wyjdzie, a nawet iść na zakupy po przyprawy i dodatki do przyprawienia mięsa. Naturalnie na obiad to różne rodzaje mięs takich jak schab, karkówka, polędwiczka w towarzystwie ciekawie dobranych dodatków i naturalnych składników np. kawałki warzyw, suszone owoce czy aromatyczne zioła.
Co ważne – produkty są wysokiej jakości oraz powstały bez dodatku substancji konserwujących. W kuchni jedną z ważniejszych kwestii są doznania smakowe – o te również zadbano, przygotowując mięsa gotowe do piekarnika. Kompozycje zostały stworzone z mistrzem kulinarnym, a potrawy mięsne są połączeniem tradycyjnych smaków w nowoczesny sposób.
- Lidl Polska stale wprowadza do swojej oferty nowe produkty. Podążamy za najnowszymi trendami, ale też je wyznaczamy. Najnowsza pozycja, mięsa gotowe do pieczenia Naturalnie na obiad to propozycja dla osób, które chcą gotować smacznie i zdrowo, ale nie mają czasu na samodzielne przygotowywanie, często przecież bardzo czasochłonnych, dań. Ważny jest też dla nas fakt, że mięsa te pochodzą od rodzimego producenta – podsumowuje Aleksandra Robaszkiewicz, Communications Manager Lidl Polska.
Szybko i bez brudzenia rąk
Mięsa gotowe do piekarnika to idealne rozwiązanie dla osób, które nie potrafią lub nie lubią gotować. Przygotowując obiad na bazie linii "Naturalnie na obiad", musimy tylko ustawić dobrą temperaturę piekarnika, włożyć do niego tackę aluminiową z folią, na której jest mięso, a następnie wyjąć upieczoną potrawę i cieszyć się smakiem. W gestii kucharza zostaje tylko wybór dodatków, z którymi podamy danie główne.
Za połączenie tradycji z nowoczesnością – smaków jak u babci z nowoczesnym sposobem przyrządzenia – odpowiada polski producent – Zakłady Mięsne Skiba z Chojnic. W stałej ofercie każdy koneser mięsa znajdzie coś dla siebie. Możemy wybierać aż z 15 rodzajów, np. schab zawijany z boczkiem (24,90 zł/ kg), medaliony z polędwiczki zawijane boczkiem (29,90 zł/ kg) czy rolady z szynki z mozzarellą i grzybami (27,90 zł/ kg), które z pewnością możemy również wziąć pod uwagę, układając świąteczne menu.