Autor: EAST NEWS UOKiK zgodził się na fuzję Orlen-PGNiG. W Polsce powstanie multienergetyczny gigant

PGNiG: Prezes spółki Paweł Majewski zrezygnował ze stanowiska

2022-03-25 18:03

Prezes PGNiG Paweł Majewski zrezygnował ze stanowiska - podała w piątek spółka. Wcześniej o sprawie informował nieoficjalnie dziennikarz RMF FM Krzysztof Berenda.

Prezes PGNiG Paweł Majewski zrezygnował ze stanowiska ze skutkiem od 8 kwietnia: poinformowała spółka nie podając powodu rezygnacji. Jak poinformowało PGNiG, Majewski złożył rezygnację z pełnienia funkcji Prezesa Zarządu PGNiG w piątek, ze skutkiem na dzień 8 kwietnia 2022 r.Paweł Majewski był prezesem PGNiG od 12 listopada 2020 roku, a wcześniej, od 2 lutego 2020 r. był prezesem Grupy Lotos.Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo SA to spółka giełdowa, zajmująca się poszukiwaniami i wydobyciem gazu ziemnego oraz ropy naftowej, importem gazu, a także magazynowaniem, sprzedażą, dystrybucją paliw gazowych i płynnych oraz produkcją ciepła i energii elektrycznej. W Polsce PGNiG to największy importer i dostawca gazu ziemnego. Skarb Państwa ma w PGNiG prawie 72 proc. akcji. 15 marca 2022 r. Jak podaje PAP, prezes UOKiK zgodził się na warunkowe przejęcie PGNiG przez PKN Orlen.

dr Anna Materska-Sosnowska: Obajtek to klasyczny przypadek Dyzmy [Super Raport]

Rząd obniży podatki, ale uderzy w kredytobiorców. Raty kredytu zmiażdżą domowe budżety

Nasi Partnerzy polecają