Seria SkyLine to połączenie elegancji i minimalistycznego wzornictwa. Co więcej, lodówki będą pasować do każdej przestrzeni kuchennej, stanowiąc funkcjonalny i piękny dodatek do wnętrza. Cechą charakterystyczną serii są eleganckie, płaskie drzwi w dwóch wersjach kolorystycznych – stali lub czarnej stali. Lodówki będą dostępne w dwóch wersjach – 3 i 4 drzwiowej.
Ideą powstania lodówek Hisense z pojemnością aż do 500 litrów były, m.in. zmiany nawyków żywieniowych w ostatnim czasie, na które reaguje innowacyjny producent. Więcej czasu spędzamy w domu – home office, czy nauka zdalna to „nowa normalność”, dlatego też potrzebujemy więcej przestrzeni na przechowywanie żywności. Zaawansowane, autorskie rozwiązania Hisense dbają o to, aby jedzenie pozostawione w lodówce, było zawsze świeże, przy jednoczesnym zachowaniu energooszczędności. To także ważna „zielona innowacja” Hisense, bo lodówki serii SkyLine zużywają do 47% mniej energii od lodówek standardowych.
Seria SkyLine to także technologia Metal Cooling – wewnętrzna, tylna ściana urządzenia pokryta jest specjalną warstwą metalu, co zapewnia utrzymanie i równomierne rozprowadzanie chłodnego powietrza. Gwarantuje to taki sam poziom temperatury i wilgotności powietrza wewnątrz całego urządzenia. Zastosowano też szuflady (w zależności od konfiguracji) z metalowymi, trwałymi prowadnicami, co znacznie ułatwia dostęp do zawartości zamrażarki. Produkty są dzięki temu łatwiej dostępne, a aż 27 kg pojemności pozwala na długotrwałe przechowywanie żywności!
ZOBACZ: Hisense jedną z najbardziej wpływowych chińskich marek na świecie
Technologia Micro Vents utrzymuje stałą temperaturę w całym urządzeniu, dzięki nieustannej wentylacji poprzez otwory na tylnej ścianie, co pozwala przechowywać produkty na dowolnej półce, bez obaw o utrzymanie tej samej temperatury. Co istotne, nie trzeba się również martwić o ciągle pracujący wentylator, bo poziom hałasu, jaki generują lodówki Hisense SkyLine jest jednym z najniższych na rynku i wynosi tylko 38 db.
Zamrażaj szybciej i oszczędzaj energię
To nie wszystkie innowacje zastosowane przez Hisense w serii SkyLine. Na przykład, technologia Total No Frost równomiernie dystrybuuje zimne powietrze w całej lodówce i zamrażarce, aby zapobiec tworzeniu się kryształków lodu. Dzięki temu żywność pozostaje dłużej świeża i zdrowa, gdyż nie trzeba rozmrażać urządzenia. Z kolei funkcja szybkiego zamrażania Super Freeze szybko obniża temperaturę powyżej -18 °C i sprawnie zamraża żywność – pozwala to nie tylko oszczędzać energię, ale też utrzymuje najwyższą świeżość, konsystencję i naturalne właściwości potraw. Seria SkyLine daje też możliwość (opcjonalnie) zamontowania na drzwiach zintegrowanego dozownika wody, współgrającego z estetyką całego urządzenia. Dzięki pojemnemu zbiornikowi, nie trzeba go podłączać do źródła wody.
Hisense odpowiada również na inne trendy i potrzeby, które pojawiały się w „nowej normalności”. Wielu konsumentów, zamkniętych restrykcjami w domach, odkryło nowe pasje – gotowanie, pieczenie ciast czy chleba. To właśnie dla nich Hisense wprowadza nowe piekarniki do zabudowy. Duża pojemność (77 litrów) i pięć trybów pieczenia zapewniają komfort użytkowania i przestrzeń dla nawet największych potraw, jak indyk czy gęś. Przygotowywane potrawy są doskonale widoczne dzięki zastosowaniu panoramicznej konstrukcji drzwi – nie ma potrzeby uchylania ich co chwila podczas pieczenia.
Piecz pizzę jak należy – w 300 °C
Dzięki możliwości nagrzania do 300 °C, piekarniki Hisense umożliwiają też przygotowanie pizzy w takiej temperaturze, jak powinno to być robione. Także inne potrawy zostaną przygotowane sprawniej dzięki funkcji szybkiego pieczenia – piekarnik osiąga bowiem temperaturę 200 °C w niecałe 5 minut, co jest znacznie szybsze niż standardowe nagrzewanie. Technologia Even Bake i lekko zaokrąglona komora piekarnika zapewniają równomierne opiekanie wszystkich potraw – dbają o to inteligentnie rozmieszczone, specjalne grzałki rozprowadzające gorące powietrze.
Steam Add Plus – gotuj zdrowo, na parze
Dla Hisense ważne jest także to, na co coraz więcej osób zwraca uwagę – nie tylko zdrowe odżywianie, ale też odpowiednie przygotowywanie potraw. Dzięki trybom gotowania na parze (Steam Add i Steam Add Plus) jest to znacznie łatwiejsze. Piekarniki Hisense wyróżnia szczególnie funkcja Steam Add Plus – zbiornik na wodę umieszczony na panelu sterowania. Przed gotowaniem wystarczy napełnić zbiornik, następnie gdy symbol pary zaświeci się, nacisnąć przycisk i wpuścić parę do komory piekarnika.