Przypominamy, że najbliższa niedziela jest handlowa, dlatego też ze spokojem można zaplanować weekendowe zakupy.
Jagnięcina należy do jednych ze zdrowszych o droższych rodzajów mięsa. Jest delikatna, przez co idealnie nadaje się dla dzieci. Jagnięcina charakteryzuje się nie tylko korzystnymi cechami w porównaniu z innymi gatunkami mięsa, ale spełnia także kryteria stawiane żywności funkcjonalnej, pełniącej funkcje odżywcze, sensoryczne i fizjologiczne. W Lidlu znajdziemy łopatkę jagnięca z kością w cenie 4,99 złotych za 100g.
Jednym z najczęściej goszczących na polskich talerzach mięs jest schab. W Lidlu za jeden kilogram schabu bez kości zapłacimy 8,95 złotych. Wielbiciele drobiu będą mogli wybrać tuszkę indyka w cenie 9,99 złotych za kilogram, a dla osób ceniący bardziej delikatne smaki w ofercie znalazła się także cielęcina. Mięso to charakteryzuje się niską zawartość tłuszczu, jest lekkostrawna i bogata w białko, żelazo, potas, cynk i witaminy z grup D i B. W ofercie Lidla dostępne będzie mięso cielęce na pieczeń w cenie 4,99 złotych za 100g.