Sklep spożywczy, sklep mięsny, mięso, więdliny, sprzedawca

i

Autor: Andrzej Lange

Uwaga na salmonellę w mięsie i kiełbasie! Sprawdź, czy masz te produkty

2019-03-22 17:07

Uwaga na salmonellę w mięsie i kiełbasie! Jak donosi Główny Inspektorat Sanitarny, w kiełbasie surowej metka łosiosowa MAP oraz w mięsie garmażeryjnym z łopatki wieprzowej wykryto pałeczki Salmonelli spp. - Nie należy spożywać wskazanych w komunikacie partii produktów - ostrzega GIS.

Salmonella w mięsie i kiełbasie
Obecność bakterii Salmonella spp. wykryto w trakcie badań zleconych przez producenta. Główny Inspektorat Sanitarny zaleca konsumentom nie spożywanie wskazanych w komunikacie partii produktów.

- Główny Lekarz Weterynarii poinformował Głównego Inspektora Sanitarnego o niezgodnych wynikach badań oraz o niezwłocznie podjętych działaniach mających na celu wycofanie kwestionowanych partii produktów z obrotu. Ponadto Powiatowy Lekarz Weterynarii w Świeciu, do czasu wyeliminowania zagrożenia w ww. zakładzie, zakazał produkcji surowych wyrobów mięsnych niepoddanych obróbce termicznej. Państwowa Inspekcja Sanitarna monitoruje proces wycofywania kwestionowanych produktów z obrotu - informuje Główny Inspektorat Sanitarny.

Szczegóły dotyczące produktów:

Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP

Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
Numer partii – 72
Data produkcji – 13.03.2019 r.
Data przydatności do spożycia – 03.04.2019 r.

Produkt – Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej

Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
Numer partii – 72
Data produkcji – 13.03.2019 r.
Data przydatności do spożycia – 24.03.2019 r.

Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa

Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
Numer partii – 72
Data produkcji – 13.03.2019 r.
Data przydatności do spożycia – 27.03.2019 r.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Najnowsze