Wigilia wiąże się z obowiązkowym menu. Wile osób przygotowuje dania w domu i potrzebuje na to co najmniej ok. 150 zł (dla 4 osób). Jeśli nie masz czasu na gotowanie smakołyków, to możesz skorzystać z cateringu. Jednak za taki wybór trzeba słono zapłacić. Wigilia z cateringu jest wielokrotnie droższa od tej przygotowanej samodzielnie.
Zamówienie wigilijne dla czterech osób:- zupa (4 porcje) – 32 zł- pierogi z kapustą i grzybami (kg) – 29 zł kg- śledzie w śmietanie (4 porcje) – 40 zł- karp po żydowsku (4 porcje) - 68 zł- karp smażony (4 porcje) – 40 zł- kapusta z grochem i grzybami (kg) – 25 zł - kluski z makiem (4 porcje) – 32 zł- kompot z suszu (litr) – 18 zł- piernik z miodem i orzechami (kg) – 36 zł- keks z bakaliami (kg) – 24 złSUMA: 344 zł