Kielecki lokal Bobby Burger zajmuje powierzchnię 75 mkw. i usytuowany jest w samym centrum miasta – na Rynku 7. Dzięki przestronnemu ogródkowi można rozsmakować się tam w burgerach w otoczeniu zabytkowej, XIX i XX - wiecznej zabudowy. Z kolei Trójmiasto, a dokładniej Gdańsk, zyskało nową burgerownię w Galerii Madison na malowniczym Starym Mieście, przy ul. Rajskiej 10. Galeria położona jest przy trasach turystycznych, dzięki czemu przyciąga uwagę nie tylko miejscowych, ale też turystów. Gdański lokal ma 118,51 mkw. Znajduje się poza strefą food court, co umożliwiło stworzenie własnej, oryginalnie zaaranżowanej przestrzeni - czytamy w komunikacie prasowym.
ZOBACZ TEŻ: Bobby Burger planuje wejść na giełdę! [ZDJĘCIA]
Dynamiczny rozwój marki
Marka Bobby Burger dynamicznie rozwija się w oparciu o system franczyzowy oraz otwarcia lokali własnych. – Nasza strategia rozwoju jest realizowana zgodnie z planem. W tym roku otworzyliśmy już sześć lokali w całej Polsce. Poza Kielcami i Gdańskiem, w pierwszej połowie roku otworzyliśmy nowy lokal własny w Poznaniu, dwa lokale własnościowe w Warszawie, oraz burgerownię w systemie kontenerowym w Szczecinie - mówi Maciej Sobolewski, dyrektor ds. marketingu i sprzedaży w Bobby Burger. Jak zapowiada, to nie koniec ekspansji marki. – W najbliższym czasie mamy w planach otwarcie trzeciej burgerowni w Łodzi, trzeciego lokalu własnego w Poznaniu oraz kolejnego lokalu własnego w Warszawie, w CH Sadyba. Do 2022 roku chcemy powiększyć sieć burgerowni z obecnych 42 do 67 lokali – dodaje.
Burgery nie tylko z wołowiny
Zarówno w ofercie lokalu w Kielcach, jak i w Gdańsku, znajdziemy kultowe już, klasyczne burgery ze 100 proc. wołowiną, propozycje drobiowe, oraz 4 pozycje wegetariańskie – Vedżesikę, Brajana, Grażynę i Janusha. Fani nowych smaków i niestandardowych połączeń z pewnością polubią menu sezonowe – zmieniane regularnie co trzy miesiące. Obecnie jest to burger z soczystą gruszką. - By spełnić oczekiwania wszystkich klientów, w lokalach Bobby Burger istnieje możliwość wyboru rodzaju pieczywa np. zamiana bułki na bezglutenową oraz modyfikacja wszystkich burgerów poprzez wymianę składników – od serów, po sosy, warzywa i kotlety. W menu dostępne są również m.in. frytki z autorską przyprawą, kawa z ekspresu kolbowego czy lemoniada – dodaje Maciej Sobolewski z Bobby Burger.