„Zupy z Naszej Kuchni” będą sprzedawane na wyłączność w sklepach Biedronka. Przygotowywane są z użyciem świeżych warzyw, pochodzących od krajowych dostawców, którzy na co dzień współpracują z siecią Biedronka. W procesie produkcji wykorzystano innowacyjne rozwiązania, w tym proces szybkiego schładzania, który pozwala zachować kilkudniowy okres przydatności do spożycia, bez stosowania konserwantów - czytamy w komunikacie prasowym firmy.
Zobacz koniecznie: Kolejna luksusowa marka wchodzi do Biedronki
Jeronimo Martins Polska zainwestowała w projekt już ponad 30 mln zł. Zakład produkcyjny ulokowano w Parzniewie k. Warszawy. Wcześniej, w 2014 r., Biedronka uruchomiła tam już centrum regionu i centrum dystrybucyjne. Dzięki nowej inwestycji w zakład produkcyjny, stworzono miejsca pracy dla ok. 40 osób.
„Zupy z Naszej Kuchni”, oferowane w Biedronce, będą początkowo dostępne w trzech smakach: krem pomidorowy z pomidorem malinowym, krem brokułowy i krem kalafiorowy. Zupa-krem (450 g) kosztuje 3,99 zł.
Pierwsza partia produktów trafiła do sprzedaży 10 sierpnia br. w warszawskich sklepach Biedronka. Stopniowo liczba placówek, w których oferowane będą „Zupy z Naszej Kuchni”, będzie się zwiększać.
Źródło: dlahandlu.pl