Nowa promocja w Lidlu: tydzień polskich przysmaków [ZDJĘCIA]

2019-03-12 11:35

Polska kuchnia to nie tylko lata tradycji, ale także wiele wyjątkowych smaków. Lidl, chcąc dbać o lokalnych dostawców i polskie kulinarne zwyczaje, już po raz kolejny ogłosił tydzień regionalny. Od poniedziałku, 11 marca w sklepach Lidla znajdziemy lubiane rodzime marki. To idealna okazja, by skosztować tradycyjnych smaków z różnych części kraju.

Lidl Polska już od pewnego czasu promuje polskie marki. Do popularnych tygodniowych promocji sklepu podczas, których możemy kupić przysmaki ze wszystkich zakątków świata, już jakiś czas temu dołączył tydzień polski. W jego ramach Lidl oferuje produkty charakterystyczne dla poszczególnych regionów Polski. Dzięki ofercie dostępnej od poniedziałku 11 marca w Lidlu będziemy mogli przeżyć kulinarną podróż od Pomorza, Warmię i Mazury, przez Wielkopolskę i Mazowsze aż po Śląsk i Małopolskę. Ciekawe rozwiązania znajdą zarówno koneserzy wytrawnych smaków jak i osoby, które wolą słodycze.

Przysmaki na obiad i na deser

W tygodniu regionalnym gama produktowa jest wyjątkowo szeroka. Wśród propozycji Lida znajdziemy między innymi delikatną perliczkę z Wielkopolski (Deluxe/ 17,90 zł/ 1 kg) czy kaczkę z jabłkami grójeckimi w przyprawach (Rzeźnik/ 8,39 zł/ 1 kg/ promocja do 13.03). Wielbiciele wołowiny będą mogli rozsmakować się m.in. w gulaszu z wołowego mięsa z Mazur (Rzeźnik/ 14,90 zł/ 400 g/ 1 opak.) czy hamburgerów z mięsa wołowego z Mazur z mięsa krów rasy Limousine (Rzeźnik/ 3,99 zł zł/ 220 g/ 1 opak.). Ciekawą propozycją są „regionalne” pizze. Wielbiciele kulinarnych eksperymentów mogą wybrać pizzę po kaszubsku z kabanosem i kiszonym ogórkiem (Proste Historie/ 5,49 zł/ 400 g/ 1 opak./produkt mrożony) czy pizza po śląsku z białą kiełbasą i chrzanem (Proste Historie/ 5,49 zł/ 385 g/ 1 opak./produkt mrożony). W ofercie nie zabraknie także innych propozycji. Podczas zakupów klienci mogą wybrać pstrąga z rzeki Łupawy wędzonego na gorąco (Nautica/ 2,99 zł/100 g), sielawę z Mazur wędzoną na gorąco (Nautica/ 7,99 zł/ 100 g) czy filet karpia z Gosławic (Targ Rybny Lidla/ 3,69 zł/ 100 g).

Polska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z grzybami, które w naszej kulturze przygotowywane są na wiele sposobów. Podczas tygodnia regionalnego będziemy mogli kupić borowiki suszone (Devaldano/ 10,99 zł/ 40 g/ 1 opak.) czy doskonały do sosów koncentrat grzybowy (Devaldano/ 6,99 zł/ 190 g/ 1 opak).

Na sklepowych półkach Lidla znajdzie się także wiele tradycyjnych słodkości. Standardowo już pojawią się znane toruńskie pierniki - pierniki nadziewane w czekoladzie (Kopernik/ 6,99 zł/ 145 g/ 1 opak.), toruńskie uszatki (Kopernik/ 3,99 zł/170 g/ 1 opak.) czy serca lukrowane (Kopernik/ 3,89 zł/ 123 g/ 1 opak.). A jeśli nie pierniki to może tradycyjne śląskie oblaty (1,89 zł/30 g/ 1 opak.) lub sękacz królewski (Secpol/ 2,39 zł/ 70 g/ 1 opak.) czy przysmak z Wielkopolski – rogal świętomarciński (Cukiernia Lidla/ 5,99 zł/ 200 g/ 1 szt.) z oryginalnym białym makiem, wyrabiany zgodnie z tradycyjną recepturą.

Ponadto w ramach „Tygodnia Regionalnego” znajdą się jeszcze sery, miody, lody, woda i soki, a także piwo. W sprzedaży dostępne będą produkty z między innymi Wielkopolski, Warmii i Mazur, Pomorza, Śląska, Kujaw, Mazowsza czy Podlasia.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Najnowsze