Branża cateringu i gastronomii powołała Krajową Radę Gastronomii i Cateringu, która ma reprezentować interesy tego środowiska. Udało się to dopiero teraz, bo ta grupa przedsiębiorców jest rozproszona i często ma rozbieżne interesy.
Zobacz: Pomysł na firmę: kantor wymiany walut
Przewodniczącym Krajowej Rady Gastronomii i Cateringu stanął Sylwester Cacek prezes i udziałowiec Sfinks Polska SA (która ma w swoim portfolio takie marki restauracyjne jak Sphinx, Polskie jadło, Wook).
Radę zawiązały trzy firmy i stopniowo dołączają kolejne. Najważniejszym celem KRGiC jest aktywne współtworzenie przepisów i zmian legislacyjnych dotyczących gastronomii. Jak poinformował przewodniczący Cacek, rada już zabrała się do rzetelnej pracy i ma za sobą spotkanie w Ministerstwie Finansów dotyczące Loterii Paragonowej w branży gastronomicznej.
Źródło: portalspozywczy.pl