Sylwester Cacek

i

Autor: CYFRASPORT Sylwester Cacek

Powstała Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu

2016-09-08 14:07

Branża gastronomiczna powołała Krajową Radę Gastronomii i Cateringu. Na jej czele stanął Sylwester Cacek ze Sfinks Polska SA.

Branża cateringu i gastronomii powołała  Krajową Radę Gastronomii i Cateringu, która ma reprezentować interesy tego środowiska. Udało się to dopiero teraz, bo ta grupa przedsiębiorców jest rozproszona i często ma rozbieżne interesy.

Zobacz: Pomysł na firmę: kantor wymiany walut

Przewodniczącym  Krajowej Rady Gastronomii i Cateringu stanął Sylwester Cacek prezes i udziałowiec Sfinks Polska SA (która ma w swoim portfolio takie marki restauracyjne jak Sphinx, Polskie jadło, Wook).

Radę zawiązały trzy firmy i stopniowo dołączają kolejne. Najważniejszym celem KRGiC jest aktywne współtworzenie przepisów i zmian legislacyjnych dotyczących gastronomii. Jak poinformował przewodniczący Cacek, rada już zabrała się do rzetelnej pracy i ma za sobą spotkanie w Ministerstwie Finansów dotyczące Loterii Paragonowej w branży gastronomicznej.


Źródło: portalspozywczy.pl

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Najnowsze