Ceny rogali od Magdy Gessler
Zgodnie z poznańską tradycją 11 listopada należy zjeść przynajmniej jednego rogala z białym makiem. Rogal świętomarciński może być wypiekany tylko przez firmy cukierniczo-piekarnicze z Wielkopolski. Taką wyłączność na rogale świętomarcińskie gwarantuje wpisanie rogali na listę "Produktów o Chronionej Nazwie Pochodzenia w Unii Europejskiej" w 2008 r. Pozostali cukiernicy i piekarze, którzy podejmują się pieczenia rogali z białym makiem przed 11 listopada i sprzedaży tych słodkości w właśnie listopadzie muszą kombinować, bo ni emogą nazwać swoich produktów rogalami świętomarcińskimi. Zatem w sklepach, cukierniach, piekarniach mamy rogale z białym makiem, rogale marcinkowskie, rogale Marcina itp. Rogale są dość drogim wypiekiem. Najtańsze kupimy w supermarketach - około 5 zł za sztukę. W cukierniach mogą być mniejsze i sprzedawane na wagę, wtedy za smakołyk możemy zapłacić i blisko 10 zł. Oczywiście rogale z białym makiem oferuje także Magda Gessler. I trzeba przyznać, że gwiazda liczy sobie za słodkości. W warszawskiej cukierni "Słodki Słony" Magdy Gessler rogal wypełniony słodką masą z białego maku i bakalii kosztuje aż 29 zł za sztukę. Zatem chcąc kupić dosłownie po jednym rogalu dla każdego z czetoroosobowej rodziny, trzeba wydać 116 zł. Dla porównania w markecie może to być wydatek rzędu 20 zł.