Biedronka, kuchnia polska,

i

Autor: materiały prasowe

Specjały kuchni polskiej od czwartku w Biedronce

2018-01-17 13:28

W czwartek, 18 stycznia Biedronka rusza ze specjalną ofertą produktów typowych dla kuchni polskiej. Poza składnikami do tradycyjnych potraw, takich jak: zraziki naprędce, befsztyk staropolski czy schab nadziewany kapustą, w sklepach sieci pojawią się także foldery z przepisami, jak je zrobić.

W ofercie „Dumni z tego, co nasze. Kuchnia polska" znalazły się m.in. produkty z linii premium Delikatesy kuchni: kiełbasy, kabanosy, pasztety, pierogi ruskie oraz z kaczką, śliwka kandyzowana w czekoladzie. Ponadto klienci sieci odnajdą także szeroki wybór ryb, takich jak: jesiotr (4,49 zł/100g), śledzie (1,49 zł/100g), szczupak (3,69 zł/100g) czy sandacz (4,49 zł/100g).

Sprawdź także: Nowa kolekcja dla dzieci w Biedronce [ZDJĘCIA I CENY]

Oferta Biedronki podkreślać będzie także bogactwo smaków charakterystycznych dla poszczególnych regionów kraju. Klienci sieci w całej Polsce będą mogli skosztować wiodących produktów lokalnych, np. twarogu półtłustego włoszczowskiego 1 kg (9,99 zł/opak.) czy serka wiejskiego Krasnystaw, Włoszczowa lub z Mlekovity 200 g za 1,59 zł/opak.

Sieć wprowadzi także więcej lokalnych specjałów w sklepach zlokalizowanych w danym regionie. Wśród nich będą masła, twarogi, gziki i majonezy. Przykładowo w kętrzyńskich Biedronkach dostępny będzie Majonez stołowy kętrzyński 460 g, a na południu Polski będzie można nabyć masło ekstra Czeladzkie od czeladników Polmlek.

Czytaj też: Biedronka obniża ceny słodyczy z okazji Dni Babci i Dziadka [GALERIA]

Poza składnikami do tradycyjnych potraw, w Biedronkach pojawią się także foldery z przepisami Lucyny Ćwierczakiewiczowej, która na przełomie XIX i XX w. wydawała książki kucharskie, w tym popularny poradnik „365 obiadów". W folderze Biedronki znajdziemy m.in. przepisy na befsztyk staropolski z użyciem steków minutowych z udźca wołowego i mrożonych borowików Mroźna Kraina. Kupując filet ze szczupaka ze skórą Marinero, przyrządzić można , a świeżą perliczkę, mającą jasne, ciekawe w smaku mięso, warto upiec zgodnie z tradycyjnymi zaleceniami. Na deser Biedronka poleca m.in. dawne lody czy babkę nadziewaną, do których świetnie pasować będą np. brzoskwinie w syropie, z goździkami lub cynamonem Nasza Spiżarnia.

Zobacz również: Banki kuszą klientów dodatkową gotówką na zakupy w Biedronce

 

Źródło: Jeronimo Martins Polska

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Najnowsze