Planujesz imprezę karnawałową? Oto czego nie może zabraknąć na stole

2020-02-14 23:44
Pożegnaj karnawał
Autor: archiwum se.pl

Karnawał to czas zabaw i tańca. To najlepsza pora na organizację imprezy! Nie ma jednak udanej domówki bez pysznych przekąsek. Co warto uwzględnić w menu?

Podczas przygotowywania imprezowego menu, oprócz dobrego smaku potraw, liczy się czas ich przyrządzania. Jak go skrócić, nie rezygnując przy tym z dobrych składników? Odpowiedź jest prosta: sięgając po dania mrożone. Poniżej podrzucamy kilka propozycji na karnawałowe menu - czytamy w komunikacie prasowym producenta Frosty.

ZOBACZ TAKŻE: Nowy chiński rok. Z okazji roku Szczura Huawei szykuje niespodziankę dla klientów

Ciasto francuskie
Ciasto francuskie to uniwersalna baza zarówno do słonych, jak i słodkich przekąsek. Jego własnoręczne wykonanie jest czaso- i pracochłonne, ale z łatwością można je znaleźć w niemal każdym sklepie. Kupując gotowe ciasto warto jednak zwrócić uwagę na skład produktu. Ciasto francuskie od FRoSTY w składzie ma jedynie mąkę, masło, wodę i sól! Do przekąsek w wersji słonej polecamy dodać łososia, warzywa i różne rodzaje sera, zaś na słodko – czekoladę i owoce. Zawijaski z ciasta francuskiego to idealna przekąska na początek imprezy.

Karnawał
Autor: materiały prasowe Karnawał

SPRAWDŹ TAKŻE: Polacy mają nowe danie narodowe. Nie uwierzysz, jakie

Chrupiące paluszki
Doskonałą propozycją na przekąski będą złote paluszki serowe w chrupiącej panierce, z serem edam. Ich smak idealnie dopełnią dipy, czyli gęste sosy, których podstawą jest np. śmietana lub majonez. Internet kipi od sprawdzonych przepisów. Producent Forsty poleca dip pomidorowy i czosnkowy. 

W wersji wege
Jest duże prawdopodobieństwo, że wśród Waszych gości znajdą się wegetarianie. W Waszym menu nie może więc zabraknąć warzyw, które będą dobrym urozmaiceniem Waszego stołu. Co powiecie na domowe pity podane z warzywnym curry z batatami? Ten świetny i szybki przepis od Kuchni Agaty znajdziecie na YouTube FRoSTY: Curry warzywne z pitą. Koniecznie spróbujcie – to danie przekona nawet najwytrwalszych mięsożerców - czytamy dalej.