cukier

i

Autor: Suzy Hazelwood/pexels.com

Cukier wycofany ze sprzedaży. Zjedzenie go może mieć poważne skutki

2020-02-12 11:22

Jeśli masz w domu cukier kokosowy i nie możesz jeść glutenu, to dokładnie przyjrzyj się opakowaniu. Bio Cukier Kokosowy firmy Intenson znika ze sprzedaży, bo zawiera za dużo glutenu.

W związku ze stwierdzeniem niezadeklarowanej substancji alergennej – glutenu powyżej 80 mg/kg w próbce ekologicznego cukru kokosowego importer produktu z Holandii zdecydował o wycofaniu niektórych partii z obrotu – czytamy na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego. Jedna z wycofywanych partii została dostarczona do firmy Intenson Europe sp. z o.o., która zapakowała produkt w opakowania jednostkowe o wadze 350 g i 200 g. Spożycie produktu przez osoby uczulone na gluten może wywołać u nich reakcję alergenną. Zatem osoby uczulone na ten składnik muszą dokładnie przyjrzeć się cukrom w swojej kuchni. W przeciwnym razie mogą narazić swoje zdrowie na szwank.

ZOBACZ TEŻ: Komornik nie zajmie mieszkania, dług nie zostanie sprzedany. Koniec firm windykacyjnych?

Produkty wycofane:

– Bio cukier kokosowy 350 g, numer partii: L191113, data minimalnej trwałości: 10/03/2022

– Bio cukier kokosowy 350 g, numer partii: L191216, data minimalnej trwałości: 10/03/2022

– Bio cukier kokosowy 200 g, numer partii: L191115, data minimalnej trwałości: 10/03/2022

– Bio cukier kokosowy 200 g, numer partii: L191127, data minimalnej trwałości: 10/03/2022

– Bio cukier kokosowy 200 g, numer partii: L191216, data minimalnej trwałości: 10/03/2022

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Najnowsze