McDonald's zmienia skład burgerów
McDonald's prowadzi działania mające na celu zwiększenie sprzedaży swoich najpopularniejszych produktów czyli burgerów. Zmiany w składzie mają dotyczyć Big Maca i burgera McDouble, jak również klasycznego cheeseburgera, podwójnego cheeseburgera oraz hamburgera. O planowanych zmianach poinformował w rozmowie z CNN, na którą powołuje się Business Insider, Chad Schafer, dyrektor innowacji kulinarnych w amerykańskim oddziale McDonald's. Jego zdaniem udoskonalone burgery będą smaczniejsze niż kiedykolwiek.
Jeszcze smaczniejsze burgery - co się zmieni?
W burgerach McDonald's będą bardziej miękkie bułki, ser będzie gęstszy, a cebula trafi do placków bezpośrednio na ruszcie. Natomiast w Big Macu, jednym z najbardziej znanych burgerów amerykańskiej sieci, zwiększona zostanie ilość sosu. Kanapki oparte na nowej recepturze doczekały się już międzynarodowej premiery. Nie wiadomo jednak, w jakich krajach miało to miejsce. W USA udoskonalone burgery można znaleźć m.in. w Los Angeles, Seattle, Phoenix czy Las Vegas. W 2024 roku udoskonalone kanapki mają pojawić się we wszystkich barach sieci McDonald's w Stanach Zjednoczonych.